Recept zoekresultatenSlaatje van pecorino, mango, groenten en honingvinaigrette
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:51
    C
  • Slaatje van pecorino, mango, groenten en honingvinaigrette

Slaatje van pecorino, mango, groenten en honingvinaigrette

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Salade
Slaatje van pecorino, mango, groenten en honingvinaigretteC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 wortelen
  • zout
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 el honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1/2 limoen (het sap)
  • 25 g rozijnen
  • 25 g pistachenoten
  • 1 mango
  • 180 g pecorino romano
  • blaadjes sla naar keuze
  • 1/2 komkommer
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Snijd de wortelen en de komkommer in fijne staafjes en leg in ijskoud water in de koelkast.
  2. Schil en snijd de mango ook in fijne staafjes.
  3. Maak de vinaigrette: meng de honing, de olijfolie, het limoensap en de mosterd. Kruid met peper en zout.
  4. Snijd de pecorino ook in fijne reepjes, net als de mango.
  5. Doe alles in een kom en werk af met sla, gedroogde rozijntjes en pistachenootjes.

Kooktip

  • Als je kinderen de pecorino iets te sterk vinden, neem dan comté of gouda.
  • Hoe eet je of een mango rijp is? Als er een ‘traan’ uit het steeltje komt.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 782; energie (kCal): 188; vetten (g): 14,1; verzadigde vetten (g): 5,1; koolhydraten (g): 9,3; suikers (g): 8,1; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 428,83
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Salade
  • 00:00
    -00:51
    C
  • Slaatje van pecorino, mango, groenten en honingvinaigrette