Recept zoekresultatenSlaatje van jonge spinazie-blaadjes met druiven, blauwe kaas en geroosterde notenmix
Delhaize logo
  • Slaatje van jonge spinazie-blaadjes met druiven, blauwe kaas en geroosterde notenmix

Slaatje van jonge spinazie-blaadjes met druiven, blauwe kaas en geroosterde notenmix

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Salade
Slaatje van jonge spinazie-blaadjes met druiven, blauwe kaas en geroosterde notenmix

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • 500 g druiven, witte en blauwe gemengd
  • 2 pakjes roquefort
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 125 g studentenhaver
  • 3 eetlepels wittewijnazijn
  • 125 g zure room of natuuryoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min

  1. Was de druiven en halveer ze, doe ze in een grote slakom. Was de jonge spinazieblaadjes, zwier ze droog en voeg ze toe aan de druiven, samen met de noten. Kruid met peper en zout, besprenkel met de olijfolie en witte wijnazijn. Brokkel de kaas hierover.
  2. Kruid de yoghurt goed met peper, zout en een teentje geperste look. Meng tot een dressing en serveer bij de salade.

Kooktip

Als je geen blauwe kaas lust, vervang die dan door feta! Kruid nog even bij met peper en zout. Kruid af en serveer met verse tagliatelle.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Zomer
Salade
  • Slaatje van jonge spinazie-blaadjes met druiven, blauwe kaas en geroosterde notenmix