Recept zoekresultatenSlaatje van hardgekookte eieren met room
Delhaize logo
  • Slaatje van hardgekookte eieren met roomC

Slaatje van hardgekookte eieren met room

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Vegetarisch
Communie,Barbecue,Kinderen,Terug naar school
Salade
Slaatje van hardgekookte eieren met roomC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 eieren
  • een handvol basilicumblaadjes
  • 6 kleine augurken
  • 120 g mayonaise
  • peper
  • 5 cl verse room

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Basilicum
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
  • Augurken | Zoetzuur
    360 gr
    2,36 €/kg
    €0,85
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
  • Begin met koken

    1. Leg de eieren voorzichtig in een grote steelpan, doe er koud water bij tot ze onder staan en verwarm; reken 9 min. kooktijd vanaf het moment dat het water begint te borrelen. Spoel ze dan onder koud water en laat ze 5 min. in koud water liggen.
    2. Ondertussen doe je de mayonaise en de room in een slakom. Doe er de in schijfjes gesneden augurken bij en de fijngesneden basilicum, meng goed en kruid, naar eigen smaak, met peper en zout.
    3. Pel de hardgekookte eieren, snij ze in 4 en meng ze voorzichtig met de saus. Dek af met vershoudfolie en zet 1 uur in de koelkast.
    4. Deze salade is superlekker als voorgerecht met ham, gerookte zalm of roze garnalen. Je kan ze ook serveren bij een buffet.

    Kooktip

    • Je kan wat mosterd bij de saus doen.
    • Om de basilicumblaadjes fijn te snijden doe je ze in een grote kop en knip je er meermaals in met de schaar. 

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1041; energie (kCal): 252; vetten (g): 23,8; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 1,1; suikers (g): 0,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 8,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 411,26
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Vegetarisch
    Communie,Barbecue,Kinderen,Terug naar school
    Diner
    Zomer
    Salade
    • Slaatje van hardgekookte eieren met roomC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Basilicum
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
  • Augurken | Zoetzuur
    360 gr
    2,36 €/kg
    €0,85
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98