Recept zoekresultatenSlaatje van hardgekookte eieren met room
Delhaize logo
  • Slaatje van hardgekookte eieren met room
    C
Slaatje van hardgekookte eieren met roomC

Slaatje van hardgekookte eieren met room

Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 8 eieren
  • basilicumblaadjes
  • 6 kleine augurken
  • 120 g mayonaise
  • peper
  • 5 cl verse room
  • 8 eieren
  • basilicumblaadjes
  • 6 kleine augurken
  • 120 g mayonaise
  • peper
  • 5 cl verse room

Begin met koken

1
Leg de eieren voorzichtig in een grote steelpan, doe er koud water bij tot ze onder staan en verwarm; reken 9 min. kooktijd vanaf het moment dat het water begint te borrelen. Spoel ze dan onder koud water en laat ze 5 min. in koud water liggen.
2
Ondertussen doe je de mayonaise en de room in een slakom. Doe er de in schijfjes gesneden augurken bij en de fijngesneden basilicum, meng goed en kruid, naar eigen smaak, met peper en zout.
3
Pel de hardgekookte eieren, snij ze in 4 en meng ze voorzichtig met de saus. Dek af met vershoudfolie en zet 1 uur in de koelkast.
4
Deze salade is superlekker als voorgerecht met ham, gerookte zalm of roze garnalen. Je kan ze ook serveren bij een buffet.
1
Leg de eieren voorzichtig in een grote steelpan, doe er koud water bij tot ze onder staan en verwarm; reken 9 min. kooktijd vanaf het moment dat het water begint te borrelen. Spoel ze dan onder koud water en laat ze 5 min. in koud water liggen.
2
Ondertussen doe je de mayonaise en de room in een slakom. Doe er de in schijfjes gesneden augurken bij en de fijngesneden basilicum, meng goed en kruid, naar eigen smaak, met peper en zout.
3
Pel de hardgekookte eieren, snij ze in 4 en meng ze voorzichtig met de saus. Dek af met vershoudfolie en zet 1 uur in de koelkast.
4
Deze salade is superlekker als voorgerecht met ham, gerookte zalm of roze garnalen. Je kan ze ook serveren bij een buffet.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1041; energie (kCal): 252; vetten (g): 23,8; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 1,1; suikers (g): 0,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 8,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 411,26
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1041; energie (kCal): 252; vetten (g): 23,8; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 1,1; suikers (g): 0,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 8,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 411,26
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Pasen,Brunch
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Augurken | Cocktail | Azijn

Delhaize

Augurken | Cocktail | Azijn

110 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,96

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Reeds in je keuken

Mayonaise | Eieren

Devos & Lemmens

Mayonaise | Eieren

30 cl

€1,85

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€5,61

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.