Recept zoekresultatenSlaatje van appel, asperges en warme geitenkaas met spek
Delhaize logo
  • Slaatje van appel, asperges en warme geitenkaas met spekC

Slaatje van appel, asperges en warme geitenkaas met spek

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Lunch
Slaatje van appel, asperges en warme geitenkaas met spekC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 zakje veldsla klaar voor gebruik
  • 1 koffielepel mosterd op grootmoeders wijze
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • 1 bussel witte asperges
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 4 geitenkaasjes (crottin de Chavignol)
  • 1 groene appel (granny smith)
  • 8 sneden ontbijtspek
  • zout, peper van de molen
  • 5 Kg vastkokende bioaardappelen

Begin met koken

  1. Schil de asperges, verwijder het harde, onderste gedeelte en snij ze in stukken. Zet de punten even aan de kant en laat de andere stukken in een steelpan garen in gezouten kokend water. Voeg na 5 minuten de punten toe en laat alle stukken nog verder koken tot ze zacht zijn (ongeveer 10 minuten in totaal). Giet af en spoel onder koud water.
  2. Meng intussen in een kom de honing met de azijn al roerend met de garde. Voeg dan de olie toe, de mosterd, peper en zout. Meng goed.
  3. Snij de kaasjes horizontaal doormidden en wikkel elke helft in een sneetje spek. Laat ze snel goudbruin bakken in een warme antikleefpan of onder de hete ovengrill.
  4. Snij de appel in kleine blokjes en verdeel ze over 4 borden. Voeg de veldsla toe, de asperges en de warme geitenkaasjes. Bedruip met een beetje vinaigrette en dien meteen op met meergranen stokbrood. Serveer er de rest van de vinaigrette apart bij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 559; energie (kCal): 134; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 2,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 505,05
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Slaatje van appel, asperges en warme geitenkaas met spekC