Slaatje met garnalen en palmhart
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Overig
Salade

Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 blik palmharten
- bruine suiker
- 50 g grijze garnalen
- 3 limoenen
- 2 grote rode pimenten
- 20 g ongezouten pindanoten
- 1 Romeinse sla (of icebergsla)
- 100 g sperziebonen
- vissaus (fish sauce)
Begin met koken
- Was de bonen, verwijder de uiteinden en de vezels en snij ze in stukken van ongeveer 4 cm. Kook ze in licht gezouten kokend water, waarbij ze lichtjes beetgaar moeten blijven. Hou ze onmiddellijk onder ijskoud water en zet ze in de koelkast.
- Spoel de palmharten af onder koude water en laat ze grondig uitlekken. Snij ze vervolgens in heel fijne schijfjes.
- Was de sla, verwijder de harde delen en hak hem in reepjes.
- Doe de pindanoten in een vijzel en stamp ze grof. Maak de pimenten schoon en ontpit ze, hak ze vervolgens in kleine stukjes.
- Leg de sla op de bodem van een schotel en doe daarbij de afgekoelde sperziebonen, het gehakte piment en de palmharten. Strooi daarover de gedroogde garnalen en meng voorzichtig.
- Maak de saus klaar door het limoensap te mengen met 2 eetlepels vissaus en 1 eetlepel bruine suiker. Doe er zout en peper bij. Giet deze saus over het slaatje en doe de gestampte pindanoten erbij.
Kooktip
- Je kan de palmharten vervangen door bamboe- of sojascheuten.
- Een gezond extraatje: Minder dan 100 kcal voor dit slaatje dat rijk is aan vitamine C. Een hyperlicht voorgerecht dat de maag uitstekend voorbereidt op de rest van de maaltijd …
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Salade