Recept zoekresultatenSlaatje geitenkaas
Delhaize logo
  • Slaatje geitenkaas

Slaatje geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Salade
Slaatje geitenkaas

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/4 Chinese kool
  • 20 g pijnboompitten
  • 30 g hazelnoot
  • peper
  • 1 snuifje kurkuma
  • 1 eetlepel mosterd op grootmoeders wijze
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 4 crottins de Chavignol
  • 2 bio citroenen
  • 1 peer
  • 1 appel
  • 1/2 rode kool
  • 20 g sesamzaadjes
  • 1 koffielepel honing
  • 1 zakje jonge kaleblaadjes met paksoi (45g)
  • 2 sneetjes krokant brood breakfast
  • 2 el koolzaadolie
  • 1 el tamari (of sojasaus)

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min + 5 min kooktijd

  1. Maak de granola: doe de grofgehakte hazelnoten, de pijnboompitten en de sesamzaadjes in een pan met een antiaanbaklaag. Voeg de honing en de tamari toe, laat rustig bruinen, tot volledige verdamping van het vocht. Schik meteen op een vel bakpapier en laat afkoelen.
  2. Zet de grill van de oven aan.
  3. Rasp de zeste van 1 citroen fijn (± 1 kl) en pers er het sap uit. Voeg er de honing en peper aan toe. Meng en voeg er dan de mosterd, de kurkuma en de koolzaadolie aan toe.
  4. Snipper de Chinese kool fijn met een mes. Snijd de rode kool, de appel en de peer met de mandoline in fijne sneetjes. Besprenkel het fruit meteen met citroensap. Schik het geheel op de borden, samen met de kalemix en werk af met een scheutje dressing.
  5. Bak de crottins de Chavignol kort goudbruin onder de grill (reken 3 à 5 min en houd het goed in de gaten).
  6. Breek de sneetjes krokant brood in 2, leg er de warme geitenkaasjes bovenop en schik op de borden. Bestrooi met granola, dien meteen op en geef er de rest van de dressing apart bij.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Lunch,Diner
Salade
  • Slaatje geitenkaas