Recept zoekresultatenSint-jakobsschelpen, schorsenerenpuree, kappertjes en peterselie-olie
Delhaize logo
  • Sint-jakobsschelpen, schorsenerenpuree, kappertjes en peterselie-olieB

Sint-jakobsschelpen, schorsenerenpuree, kappertjes en peterselie-olie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Kerst
Lunch
Sint-jakobsschelpen, schorsenerenpuree, kappertjes en peterselie-olieB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g schorseneren
  • peper
  • Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 dl olijfolie
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 handvol peterselie
  • 1 eetlepel boter
  • 100 g zure room
  • 1 dl melk
  • 12 sint-jakobsschelpen
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Was en schil de schorseneren. Kook ze gaar in de melk aangelengd met gezouten water.
  2. Giet af en pureer met de zure room, breng op smaak met peper en zout.
  3. Mix de olie met de peterselie, de mosterd en peper en zout. Voeg de kappertjes toe.
  4. Kruid de sint-jakobsschelpen met peper en zout en bak in een hete pan met boter.
  5. Serveer de gebakken sint-jakobsschelpen op de schorsenerenpuree, werk af met een beetje peterselie en Parmezaanse kaas

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 830; energie (kCal): 201; vetten (g): 16,6; verzadigde vetten (g): 4,8; koolhydraten (g): 5; suikers (g): 1,6; vezels (g): 2; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 458,48
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Sint-jakobsschelpen, schorsenerenpuree, kappertjes en peterselie-olieB