Recept zoekresultatenSint-jakobsschelpen gebakken met pistachenotenolie, citroencrumble
Delhaize logo
  • Sint-jakobsschelpen gebakken met pistachenotenolie, citroencrumbleB

Sint-jakobsschelpen gebakken met pistachenotenolie, citroencrumble

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Lunch
Sint-jakobsschelpen gebakken met pistachenotenolie, citroencrumbleB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 12 verse sint-jakobsschelpen
  • 3 eetlepels olijfolie (voor het bakken)
  • 12 cl olijfolie (voor de pistachenotenolie)
  • 60 g panko
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bio citroen
  • 2 lente-uitjes
  • 8 takjes bladpeterselie
  • 25 g gepelde pistachenoten
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: bereidings- + baktijd: 30 min

  1. Verwarm de oven voor op th. 7 - 210°C.
  2. Giet de olijfolie in de beker van de mixer en voeg de peterselie toe, de pistachenoten, de gehakte lente-uitjes (het witte + de helft van het groene deel) en peper. Mix tot een gladde bereiding.
  3. Open de sint-jacobsschelpen en verwijder de baard en het slijm rond de noten. Leg de schelpen op de ovenplaat. Verdeel er de pistachenotenolie over en zet 10 min in de oven.
  4. Bak intussen, in de olie, de panko en de geperste looktenen lichtbruin. Neem van het vuur en voeg de heel fijngeraspte citroenschil toe (zorg dat je het witte, bittere deel van de schil niet meeraspt).
  5. Neem de schelpen uit de oven, bestrooi ze meteen met de crumble en dien ze onmiddellijk op met brood.

Kooktip

  • Mocht je twijfelen, kies dan altijd voor een kortere baktijd van de sint-jakobsnoten: halfgebakken zijn ze in elk geval beter dan te lang gebakken en daardoor taai.
  • Je kan de crumble op voorhand bereiden, want hij moet niet noodzakelijk warm zijn.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1130; energie (kCal): 273; vetten (g): 22,4; verzadigde vetten (g): 3,7; koolhydraten (g): 12,6; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 558,28
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Sint-jakobsschelpen gebakken met pistachenotenolie, citroencrumbleB