Sint-jakobsschelpen gebakken met pistachenotenolie, citroencrumble
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldIngrediënten voor 4 Porties
- 12 verse sint-jakobsschelpen
- 25 g gepelde pistachenoten
- 8 takjes bladpeterselie
- 2 lente-uitjes
- 1 bio citroen
- 2 teentjes knoflook
- 60 g panko
- 12 cl olijfolie (voor de pistachenotenolie)
- 3 el olijfolie (voor het bakken)
- peper
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
2 × +/- 185 gr
+/-€20,34
Delhaize
Pistachenoten
200 gr
€2,69
Santa Maria
Kruiden | Peterselie
8 gr
€2,95
Delhaize
Zachte uien | Verpakt
750 gr
€2,99
Delhaize
Citroen | 1 st
1 st
€0,69
Lobo
Panko | Broodkruimels
200 gr
€2,59
Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,95
Reeds in je keuken
Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69
Santa Maria
Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
€4,25
Totaal:
+/-€37,20
Begin met koken
Bereidingstijd: bereidings- + baktijd: 30 min
- Verwarm de oven voor op th. 7 - 210°C.
- Giet de olijfolie in de beker van de mixer en voeg de peterselie toe, de pistachenoten, de gehakte lente-uitjes (het witte + de helft van het groene deel) en peper. Mix tot een gladde bereiding.
- Open de sint-jacobsschelpen en verwijder de baard en het slijm rond de noten. Leg de schelpen op de ovenplaat. Verdeel er de pistachenotenolie over en zet 10 min in de oven.
- Bak intussen, in de olie, de panko en de geperste looktenen lichtbruin. Neem van het vuur en voeg de heel fijngeraspte citroenschil toe (zorg dat je het witte, bittere deel van de schil niet meeraspt).
- Neem de schelpen uit de oven, bestrooi ze meteen met de crumble en dien ze onmiddellijk op met brood.
Kooktip
- Mocht je twijfelen, kies dan altijd voor een kortere baktijd van de sint-jakobsnoten: halfgebakken zijn ze in elk geval beter dan te lang gebakken en daardoor taai.
- Je kan de crumble op voorhand bereiden, want hij moet niet noodzakelijk warm zijn.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
2 × +/- 185 gr
+/-€20,34
Delhaize
Pistachenoten
200 gr
€2,69
Santa Maria
Kruiden | Peterselie
8 gr
€2,95
Delhaize
Zachte uien | Verpakt
750 gr
€2,99
Delhaize
Citroen | 1 st
1 st
€0,69
Lobo
Panko | Broodkruimels
200 gr
€2,59
Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,95
Reeds in je keuken
Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69
Santa Maria
Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
€4,25