Recept zoekresultatenSinaasappels met munt
Delhaize logo
  • Sinaasappels met muntA

Sinaasappels met munt

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegan
Terug naar school,Kerst
Dessert
Sinaasappels met muntA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • een handvol muntblaadjes
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • 1 eetlepel oranjebloemsemwater
  • 6 persappelsienen
  • 50 g ultrafijne griessuiker

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Kruiden | Kaneel | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Aroma | Oranjebloessem
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Persappelsienen | Net
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Pers het sap uit 1/6 van de sinaasappels en giet het in een schotel. Voeg de suiker toe, het kaneelpoeder en het oranjebloesemwater. Meng goed.
    2. Schil de andere sinaasappels tot op het vruchtvlees, halveer ze vertikaal en snij ze dan in schijfjes. Vang ondertussen het vrijgekomen sap op en doe alles bij in de schotel. Voeg de geciseleerde  muntblaadjes toe, dek af en laat 2 uur rusten in de koelkast.
    3. Dien koel op.

    Kooktip

    Gebruik oranjebloesemwater met mate zodat de smaak niet overheerst.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 359; energie (kCal): 85; vetten (g): 0,5; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 19,1; suikers (g): 18; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 94,52
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegan
    Terug naar school,Kerst
    Overig
    Alle seizoenen
    Dessert
    • Sinaasappels met muntA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Kruiden | Kaneel | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Aroma | Oranjebloessem
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Persappelsienen | Net
    Dit product is niet meer beschikbaar