Recept zoekresultatenSinaasappelconfituur met porto
Delhaize logo
  • Sinaasappelconfituur met porto

Sinaasappelconfituur met porto

Moeilijkheid

Makkelijk

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Bijgerechten
Sinaasappelconfituur met porto

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 4 grote sinaasappelen
  • 400 g kristalsuiker
  • 1 dl rode porto
  • 1 limoen

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min.

  1. Schil de sinaasappelen à vif, verwijder alle witte deeltjes en snijd het vruchtvlees in stukken (600 g). Breng ze aan de kook in een kleine kookpot met dikke bodem, samen met de kristalsuiker en de porto. Laat 30 min op een vrij hoog vuur koken.
  2. Meng met het sap van de limoen en giet in een pot (dompel de pot en het deksel op voorhand in kokend water en laat ze drogen). Sluit de pot, draai hem om en laat volledig afkoelen.
  3. Serveer als garnituur bij een kaasplateau.

Tip: Voeg naar eigen smaak wat fijngesnipperde zestes aan de confituur toe, samen met de suiker en de porto.


Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Bijgerechten
  • Sinaasappelconfituur met porto