Recept zoekresultatenShrimp cakes en yoghurtsaus
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:00
  • Shrimp cakes en yoghurtsaus

Shrimp cakes en yoghurtsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Snack
Shrimp cakes en yoghurtsaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g rauwe gepelde garnaalstaarten
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 1 ei
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 375 g ‘Pizza Croccantina met olijfolie’ Campagna Romana
  • 6 cl melk
  • 2 el olijfolie
  • 1 bussel koriander
  • 1/2 bussel basilicum
  • 1/2 bussel bieslook
  • 1/2 rode peper
  • peper en zout
  • 250 g yoghurt natuur (voor de yoghurtsaus)
  • 1 el olijfolie (voor de yoghurtsaus)
  • 1 bussel koriander (voor de yoghurtsaus)
  • peper en zout (voor de yoghurtsaus)

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Verkruimel de Pizza Croccantina in de elektrische hakmolen tot paneermeel.
  2. Hak de (ontdooide) rauwe garnaalstaarten heel fijn met een mes. Hak de lente-uitjes, de koriander, het basilicum, de bieslook en de rode peper fijn. Meng alle kruiden in een slakom met de grijze garnalen, het ei, de melk en het paneermeel. Breng verder op smaak.
  3. Vorm platte balletjes (± 16 stuks) en bak ze 3 min. per kant goudbruin op een matig vuurtje, in een grote braadpan met de olijfolie.
  4. Maak intussen de saus: meng de yoghurt met de gehakte koriander, de olie, peper en zout.
  5. Serveer de shrimp cakes warm of koud, met de saus en een slaatje.

Tip: Gebruik (een deel van) de rest van het rode pepertje in de saus voor een extra spicy ervaring!

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Snack
Snack
  • 00:00
    -01:00
  • Shrimp cakes en yoghurtsaus