Recept zoekresultatenSesamrepen met rozijnen en cranberries
Delhaize logo
 • 00:00
  -04:02
  C
 • Sesamrepen met rozijnen en cranberries

Sesamrepen met rozijnen en cranberries

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Terug naar school
Snack
Sesamrepen met rozijnen en cranberriesC

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
 • 3 koppen havermout
 • 3/4 kop pindakaas
 • 3 koppen noten, pitten en zaden naar keuze: sesamzaadjes, amandelschilfers, pistachenoten, pompoenpitten
 • 1/2 kop rozijnen en veenbessen
 • 1,5 koppen dadels
 • 3/4 kop honing

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 3 u rusttijd

 1. Hak de noten, pitten en zaden in grove stukjes en meng ze met de havermout. Zet een antikleefpan op het vuur en gril alles even droog zonder vetstof te gebruiken.
 2. Smelt de honing en voeg er de pindakaas aan toe.
 3. Ontpit de dadels en hak het vruchtvlees fijn met een mes. Voeg ze samen in een grote kom met de havermout, de rozijnen en veenbessen. Meng even goed door en giet er dan de gesmolten honing en pindakaas over. Was je handen en kneed het ‘deeg’ tot je een mooi en homogeen mengsel krijgt.
 4. Neem een bakpapiertje en bedek je dienblad of ovenplaat ermee. Smeer het fruit- en havermengsel er op uit in een laag van 1,5 cm dik en dek af met een nieuw bakpapier. Druk aan met je deegrol.
 5. Laat het mengsel een paar uur rusten in de koelkast en snijd daarna in repen. Supergemakkelijk! Bewaar de repen in de koelkast of in de diepvries als je er veel gemaakt hebt.

Kooktip

Het aantal repen wordt bepaald door de grootte van de kom die je gebruikt om de ingrediënten af te meten. Als je een kom van 3 dl (afgestreken) gebruikt, dan is dat goed voor 40 repen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1892; energie (kCal): 453; vetten (g): 23,6; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 43,4; suikers (g): 22,6; vezels (g): 7,4; eiwitten (g): 13,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 358,64
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Terug naar school
Overig
Alle seizoenen
Snack
 • 00:00
  -04:02
  C
 • Sesamrepen met rozijnen en cranberries