Recept zoekresultatenSemifreddo met sinaasappel
Delhaize logo
 • Semifreddo met sinaasappelC

Semifreddo met sinaasappel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Andere
Kerst
Dessert
Semifreddo met sinaasappelC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 2 biosinaasappels
 • 2 eiwitten
 • 1 snuifje kaneel
 • 2 el rietsuiker
 • 20 cl room Taste Of Inspirations
 • 1 koffielepel zeste van biosinaasappel

Begin met koken

 1. Was de sinaasappelen. Kook ze gedurende 20 minuten in 1 liter water met het deksel op de pot. Laat uitlekken en mix tot een fijne puree. Voeg de room, de suiker en de kaneel toe en meng.
 2. Klop de eiwitten op tot stevige sneeuw en vouw onder de sinaasappelcrème.
 3. Giet in een plastic doos en zet 4 uur in de diepvriezer.
 4. Mix de crème net voor het opdienen en verdeel over de glazen. Versier met de sinaasappelzeste. Serveer met amandelkoekjes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 778; energie (kCal): 187; vetten (g): 15,3; verzadigde vetten (g): 8,8; koolhydraten (g): 9,3; suikers (g): 9; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 269,09
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Overig
Alle seizoenen
Dessert
 • Semifreddo met sinaasappelC