Recept zoekresultatenSecreto Ibérico op kebab-wijze
Delhaize logo
  • Secreto Ibérico op kebab-wijzeB

Secreto Ibérico op kebab-wijze

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Secreto Ibérico op kebab-wijzeB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 400 g wittekoolsalade
  • grof zeezout
  • 2 tomaten
  • 1 lente-uitje
  • blaadjes platte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koffielepel komijnzaad
  • 4 kebabbroodjes
  • 400 g Secreto Ibérico
  • 250 g magere yoghurt
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel Xérèsazijn
  • 1 el wittewijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 snuifje Roasted Garlic Pepper
  • Peper van de molen

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 60 min rusttijd

  1. Doe de koolsla in een mengkom, kruid met peper, zout en het komijnzaad. Besprenkel met witte wijnazijn en voeg een klein scheutje water toe. Meng goed en laat een uurtje in de koelkast rusten, zodat de smaken goed mengen.
  2. Spoel de tomaten, verwijder het kroontje en snijd in vieren. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in fijne blokjes. Hak de platte peterselie grof en snijd het lente-uitje in ringen. Pel de knoflook en snipper fijn. Voeg de suiker, peterselie, pijnboompitten, knoflook en het lente-uitje bij de tomatenblokjes. Besprenkel met de Xérèsazijn en de olijfolie. Meng goed door mekaar.
  3. Kruid de yoghurt met peper en zout en roer goed door mekaar.
  4. Kruid het Ibéricovlees met de Roasted Garlic Pepper en wat zout. Zet een pan op het vuur met olijfolie en bak de stukken vlees erin goudbruin aan beide kanten. Dit duurt enkele minuten. Haal het vlees uit de pan en snijd in fijne reepjes.
  5. Leg de kebab-broodjes even onder de ovengrill en snijd doormidden. Vul met de koolsla, de Ibéricoreepjes, de tomatensalsa en schep er een lepel yoghurt bij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 644; energie (kCal): 154; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 13,2; suikers (g): 4,3; vezels (g): ; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 682,07
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Secreto Ibérico op kebab-wijzeB