Delhaize logo
  • Scones

Scones

Duur

30-60 min.

Score

Nog niet beoordeeld
Bijgerechten
Scones

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 1 ei
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 kl bakpoeder
  • 1,3 dl melk
  • 25 g kristalsuiker
  • 40 g boter
  • oreganoblaadjes

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een muffinbakvorm en bestuif ze lichtjes met bloem. Zet de vorm in de koelkast.
  2. Kneed het ei, 225 g zelfrijzende bloem, het bakpoeder, de melk, de suiker, 40 g boter, peper en zout tot een homogeen deeg. Verdeel het deeg over 8 vakjes van de bakvorm, werk af met enkele oreganoblaadjes en bak 25 min.in de oven.
  3. Dien lauw op bij een kaasplateau.

Tip: Liever iets minder contrasterende smaken? Gebruik geen suiker en peper.


Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Bijgerechten
  • Scones