Recept zoekresultatenSchildpad met kiwi’s en speculoos
Delhaize logo
  • Schildpad met kiwi’s en speculoos

Schildpad met kiwi’s en speculoos

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Communie,Kinderen,Sinterklaas,Carnaval
Dessert
Schildpad met kiwi’s en speculoos

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eetlepels abrikozenconfituur
  • 10 cl volle melk
  • 200 g speculoos
  • 2 Mikadostokjes
  • 1/2 perzik op siroop
  • 20 g maiszetmeel
  • 5 kleine kiwi’s
  • 3 halve abrikozen op dikke siroop
  • 3 eieren op kampertemperatuur
  • 70 g blonde cassonadesuiker
  • snuifje zout
  • 50 g bloem
  • 1/2 zakje baking powder (10 g)
  • 1 afgestreken koffielepel speculooskruiden
  • 100 g zachte boter + voor de vorm

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Geklaarde boter
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Confituur | Abrikoos | Extra
    450 gr
    2,20 €/kg
    €0,99
  • Verse melk | Volle | Bio
    1 l
    1,69 €/l
    €1,69
  • Speculaas | Traditioneel
    225 gr
    4,40 €/kg
    €0,99
    Afhaling vanaf 12/01
  • Begin met koken

    1. Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
    2. Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
    3. Verkruimel de speculoos in kleine stukjes (in de keukenrobot of in een gesloten diepvrieszakje waar je met de pollepel op klopt).
    4. Maak het beslag met de mixerkloppers en meng telkens nadat je een reeks ingrediënten hebt toegevoegd. Meng eerst de zachte boter met de cassonadesuiker. Voeg dan 1/3 van de eieren toe, de bloem, het maïszetmeel, het baking powder, het snuifje zout en de speculooskruiden. Meng goed. Doe er ten slotte de overige eieren en de verkruimelde speculoos bij. Klop nog goed en giet er de melk beetje bij beetje bij.
    5. Smeer de wand van een kleine, ovalen ovenschotel in met boter en leg een op maat geknipt vel bakpapier op de bodem. Giet er het beslag in en laat 35 à 40 min. in de oven bakken.
    6. Laat het gebak een beetje afkoelen en ontvorm op de serveerschotel. Laat volledig afkoelen.
    7. Doe de confituur in een kop en verwarm 1 min. in de microgoloven op 800 W. Smeer de confituur met een penseel op het gebak.
    8. Schil de kiwi’s en snij ze in fijne schijfjes. Schik ze op het gebak, begin met de zijkant. Maak met de halve perzik het hoofd van de schildpad en steek er 2 stukjes Mikado in voor de ogen. Gebruik de in 2 gesneden halve abrikozen voor de pootjes en de staart.
    9. Klaar is kees en nu smullen!

    Kooktip

    • Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
    • Om te weten of je gebak gaar is, prik je er met een tandenstoker of scherp mes in en haal je ze er terug uit. Als ze droog zijn, dan is het gebak klaar. Kleeft er nog beslag aan, dan moet je gebak nog even terug in de oven …
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Communie,Kinderen,Sinterklaas,Carnaval
    Overig
    Alle seizoenen
    Dessert
    • Schildpad met kiwi’s en speculoos

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Geklaarde boter
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Confituur | Abrikoos | Extra
    450 gr
    2,20 €/kg
    €0,99
  • Verse melk | Volle | Bio
    1 l
    1,69 €/l
    €1,69
  • Speculaas | Traditioneel
    225 gr
    4,40 €/kg
    €0,99
    Afhaling vanaf 12/01