Recept zoekresultatenSchelvis in papillot met gamba's en venkel
Delhaize logo
  • Schelvis in papillot met gamba's en venkelA

Schelvis in papillot met gamba's en venkel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Score

4 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Schelvis in papillot met gamba's en venkelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g schelvisfilet
  • 4 grote ongepelde garnaalstaarten
  • 1 grote venkelknol
  • 8 el olijfolie
  • roze Himalayazout
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Schelvishaasje
    +/- 243 gr
    +/-31,99€/kg
    +/-€7,77
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Bessen | Roze
    20 gr
    99,50 €/kg
    €1,99
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 15 min. + 15 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg 4 x 2 rechthoeken bakpapier telkens kruiselings op elkaar om 4 papillotten te maken.
    2. Houd de stengels van de venkel apart en snipper de knol fijn. Snijd de kerstomaten in 2. Verdeel alles over de papillotten. Leg er de schelvis bovenop en voeg de ontdooide garnaalstaarten toe. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Bestrooi met het loof van de venkel en vouw de papillotten dicht. Schuif ze 15 min. in de oven.
    3. Serveer met geplette aardappelen met olijfolie.

    Tip

    pimp je gerecht eventueel met een scheutje pastis of witte wijn of voeg een beetje kruidenboter toe.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 535; energie (kCal): 129; vetten (g): 7,7; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 2,1; suikers (g): 1,8; vezels (g): 3,3; eiwitten (g): 11,3; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 487,36
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    • Schelvis in papillot met gamba's en venkelA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Schelvishaasje
    +/- 243 gr
    +/-31,99€/kg
    +/-€7,77
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Bessen | Roze
    20 gr
    99,50 €/kg
    €1,99