Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSchelvis in de Oven met puree en prei
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:52
    B
  • Schelvis in de Oven met puree en prei

Schelvis in de Oven met puree en prei

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Recepten voor elke dag
Hoofdgerecht
Schelvis in de Oven met puree en preiB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 1 dl melk
  • 150 g boter
  • 2 snuifjes saffraandraden
  • peper en zout
  • 500 g schelvisfilet
  • 1 bussel prei
  • geraspte nootmuskaat

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen | Nicola
    2 kg
    1,25 €/kg
    €2,49
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Kruiden | Saffraan | Poeder
    0,5 gr
    16100,00 €/kg
    €8,05
  • Schelvishaasje
    +/- 243 gr
    +/-33,59€/kg
    +/-€8,16
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min. + 15 min. kooktijd

    1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. in gezouten water. Giet ze af en plet ze met een pureestamper, samen met 100 g boter, de melk, zout, nootmuskaat en peper.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de prei en fruit ze 10 min. op een zacht vuurtje in een stoofpan met 50 g boter. Kruid met zout en peper en voeg een beetje saffraan toe.
    3. Verdeel de puree over een grote ovenschaal, bedek met prei en leg er de vis bovenop. Breng op smaak en voeg enkele saffraandraadjes toe. Bak 15 min. in de oven en dien op.

    Kooktip

    Om nog sneller klaar te zijn, gebruik je gewoon kant-enklare aardappelpuree!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 517; energie (kCal): 124; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 7,9; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 527
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Recepten voor elke dag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -00:52
      B
    • Schelvis in de Oven met puree en prei

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen | Nicola
    2 kg
    1,25 €/kg
    €2,49
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Kruiden | Saffraan | Poeder
    0,5 gr
    16100,00 €/kg
    €8,05
  • Schelvishaasje
    +/- 243 gr
    +/-33,59€/kg
    +/-€8,16