Schelpdieren op Braziliaanse wijze
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€Score
3 op 5Andere
Overig
Lunch

Ingrediënten voor 6 Porties
- 2 schaaltjes schelpdieren naar keuze: tapijtschelpen, kokkels, venusschelpen of zwaardschedes
- 2 eetlepels olijfolie
- peper
- 2 eetlepels gehakte verse koriander
- 1 limoen (voor de afwerking)
- 2 limoenen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 20 cl kokosmelk
- 3 dikke eetlepels grof zout
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. (+ weken 1 u 30’)
- Spoel de schelpdieren (gooi de beschadigde weg) en doe ze in een grote kom. Bedek met koud water, voeg een dikke eetlepel grof zout toe, meng en laat 30 minuten weken om het zand te verwijderen. Herhaal alles nog 2 keer (in totaal 1 u 30’ weken). Giet af.
- Doe de olie in een grote kookpot. Fruit er de gehakte ui en de geperste knoflookteentjes in gedurende 5 min. op zacht vuur. Voeg de gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaten toe, roer 2 min., voeg dan de kokosmelk toe en het sap van de limoenen. Doe er de schelpdieren bij, zet een deksel op de pot en draai het vuur hoog. Schud de pot regelmatig. De schelpen zijn na enkele minuten open.
- Breng op smaak met peper en zout, voeg de koriander toe en dien onmiddelllijk op, afgewerkt met partjes limoen. Serveer met witte rijst of knapperig brood.
Kooktip
Het pellen van de tomaten gaat makkelijk wanneer je ze eerst ondiep kruiselings insnijdt aan de onderkant en ze dan 30 sec. in kokend water legt.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch