Recept zoekresultatenScheermessen uit de Noordzee met komkommer, koolrabi en basilicum
Delhaize logo
  • Scheermessen uit de Noordzee met komkommer, koolrabi en basilicumA

Scheermessen uit de Noordzee met komkommer, koolrabi en basilicum

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Scheermessen uit de Noordzee met komkommer, koolrabi en basilicumA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 16 scheermessen uit de Noordzee
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • de geraspte schil en het sap van 1/2 biocitroen
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 koolrabi
  • 50 g wakame (zeewier), fijngehakt
  • 1/4 komkommer, in kleine blokjes
  • 4 el gembermayonaise
  • minibasilicum

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    130 gr
    22,23 €/kg
    €2,89
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    1,13 €/kg
    €0,85
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Spoel de scheermessen onder koud stromend water. Laat ze 5 seconden in kokend water open schrikken. Haal het vlees uit de schelpen. Verwijder het koraal maar bewaar de schelpen. Snijd het vlees in stukjes en breng op smaak met de sjalot, de citroenzeste, het citroensap, de olijfolie, versgemalen peper en zout.
    2. Snijd de koolrabi in fijne plakken en snijd er met een kleine uitsteekring cirkels uit. Snijd de minikomkommers in fijne plakjes. Meng de wakame met de blokjes komkommer.
    3. Spoel de schelpen zorgvuldig en vul ze met de wakame-komkommersalade, de stukjes scheermes en de gembermayonaise. Werk af met plakjes minikomkommer, koolrabi en blaadjes basilicum.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Hoofdgerecht
    • Scheermessen uit de Noordzee met komkommer, koolrabi en basilicumA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    130 gr
    22,23 €/kg
    €2,89
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    1,13 €/kg
    €0,85