Scheermesjes op de barbecue met pittige sinaasappelkruidenboter
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 30 min.Budget
€€Score
3 op 5Andere
Barbecue
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 24 verse scheermesjes
- 1 sjalotje
- 3 takjes dragon of basilicum (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
- 2 petites gousses knoflookteentjes
- 3 takjes bladpeterselie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
- 4 takjes dille
- 1 sinaasappel bio
- 40 g gezouten boter op kamertemperatuur
- zwarte peper uit de molen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008101300270000000
F2015060500309010000
F1986053100316200000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min. + 2 u weektijd
- Laat de scheermesjes gedurende 2 uur in koud water weken. Ga er regelmatig met je handen door en vervang telkens het water zodat alle onzuiverheden verwijderd worden (zand, modder…).
- Steek de barbecue aan.
- Zet een pannetje op een zacht vuur met de boter en laat smelten. Snijd de schil van de sinaasappel, pers hem en voeg het sap en de zeste bij de gesmolten boter. Haal de pan van het vuur en laat zo’n 10 minuten marineren.
- Pel en snipper de sjalot(ten) en knoflook fijn en voeg bij de sinaasappelboter. Zet het pannetje aan de zijkant op de barbecuerooster en laat nog 5 minuten sudderen. Hak de dragon, de platte peterselie en de dille fijn en voeg bij de sinaasappelboter. Kruid stevig met peper.
- Schik de schoongemaakte scheermesjes op de barbecuerooster en gril tot ze openen, dan zijn ze gaar. Voeg de scheermesjes dan meteen bij de sinaasappelboter en roer voorzichtig. Serveer meteen.
Kooktip
Grillen in een pan of pot: In de speciaalzaak vind je heel wat tools om wereldse gerechten - zoals pizza, wok of tajine - klaar te maken op de barbecue. Met een (oude) pan of pot kom je al een heel eind. Het voordeel? Je kunt “kwetsbare” gerechten maken, die anders meteen zouden verbranden.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 467; energie (kCal): 112; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 5,9; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 142,8
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Barbecue
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008101300270000000
F2015060500309010000
F1986053100316200000
Laad nog 4 producten