Recept zoekresultatenSchatkistjes om van te smullen
Delhaize logo
 • Schatkistjes om van te smullenB

Schatkistjes om van te smullen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Schatkistjes om van te smullenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 1 wit Huildak (ui)
 • 1/2 el Espelette-piment
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 1 ei
 • 2 sneetjes Bayonneham
 • 400 g varkenskalfgehakt (ongekruid)
 • 1 teentje knoflook
 • 1/2 bosje platte peterselie
 • 4 rode Schatkistjes

Begin met koken

Bereidingstijd: 60 min

 1. Kaap een ovenschotel en leg er de rode Schatkistjes in. Zet ze onder de gril en draai ze regelmatig om.
 2. Hijs het zwaard (keukenmes) en hak de Huildaken (ui) en knoflook fijn. Zoek in je kajuit (keuken) naar olijfolie en giet hiervan 1 eetlepel in een hete pan. Fruit de mengeling al roerend gedurende 5 minuten op een zacht kampvuur (een gewoon vuur is ook oke). Ahoy!
 3. Voeg het vlees, de gehakte peterselie, de fijngesneden ham en het ei toe. Kruid met zwart goud (peper) en diamanten (zout), voeg een mespuntje Espelettepeper toe en meng tot een heerlijke pap.
 4. Haal de zwarte schil van de Schatkistjes. Snij er voorzichtig de romp (hoedje) van en verwijder de niet zo waardevolle inhoud. Vul de Schatkistjes met je versbereide buit. Sla een ovenschotel aan de haak, overgiet met 2 eetlepels olijfolie en 10 cl water uit een blauwe lagune. Laat alles gedurende 30 minuten in de oven sudderen.
 5. Serveer in je beste gamel met rijst en een groene salade. Smakelijk maatjes!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1112; energie (kCal): 268; vetten (g): 17,1; verzadigde vetten (g): 4,5; koolhydraten (g): 7,9; suikers (g): 4,4; vezels (g): 13,3; eiwitten (g): 14,5; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 645,34
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
 • Schatkistjes om van te smullenB