Recept zoekresultatenScampibrochette met sesam en vla van peulen met citroenkruid
Delhaize logo
  • Scampibrochette met sesam en vla van peulen met citroenkruidA

Scampibrochette met sesam en vla van peulen met citroenkruid

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Lunch
Scampibrochette met sesam en vla van peulen met citroenkruidA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 12 diepgevroren, ongepelde scampi’s
  • 2 feuilles gelatineblaadjes
  • Fleur de sel
  • 50 cl magere melk
  • Peper van de molen
  • 400 g peulen
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 30 g sesamzaadjes
  • 3 takjes vers citroenkruid

Begin met koken

  1. Leg 8 peulen opzij voor de versiering.
  2. Snij de rest van de peulen in stukken en laat koken in de licht gezouten, kokende melk.
  3. Laat koken tot de groenten gaar zijn.
  4. Zet het vuur af.
  5. Voeg vervolgens de blaadjes citroenkruid toe en laat 4 min. rusten.
  6. Mix tot een glad mengsel (als de peulen te vlezig zijn, moet je het mengsel misschien door de puntzeef gieten).
  7. Laat de gelatine week worden in koud water.
  8. Laat uitlekken zodra de gelatine zacht is en voeg toe aan de peulenvelouté.
  9. Laat koken op een middelhoog vuur tot de gelatine volledig is opgelost.
  10. Verdeel over de vormen (idealiter van siliconen) en laat minimum 1 u. opstijven in de koelkast.
  11. Pel de scampi’s en bak ze in een antikleefpan met een beetje zout en peper tot ze roze zijn.
  12. Rijg ze per 3 aan de spiesjes en rol ze in de sesamgraantjes.
  13. Voeg enkele druppeltjes olie toe.
  14. Leg net voor het opdienen op elk bord een ontvormde, ijskoude vla en een scampibrochette.
  15. Werk af met 2 knapperige peulen en tast toe.

Kooktip

De brochetten kunnen koud of warm worden gegeten, naar gelang van het seizoen en je wensen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 302; energie (kCal): 72; vetten (g): 2,8; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 210,1
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Scampibrochette met sesam en vla van peulen met citroenkruidA