Recept zoekresultatenScampi’s met spekblokjes en groene peper
Delhaize logo
  • Scampi’s met spekblokjes en groene peperB

Scampi’s met spekblokjes en groene peper

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Scampi’s met spekblokjes en groene peperB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g diepgevroren scampi’s
  • 1 appel
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel groene peperbolletjes
  • zout
  • 25 cl lichte room
  • Peper van de molen

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Pel de vooraf ontdooide scampi’s, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan.
  2. Schil en snij de appel in kleine blokjes.
  3. Bak de spekblokjes aan in een sauteuse zonder toevoeging van vetstof op zacht vuur. Verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten en doe er de appelblokjes bij. Laat op vrij hoog vuur bakken tot alles bruin kleurt. Bestrooi met het kerriepoeder, roer 30 sec., voeg dan de room toe, de peperbolletjes en de scampi’s.
  4. Breng langzaam aan de kook en laat 5 min. sudderen op een zacht vuurtje. Proef en kruid met peper en zout indien nodig. Serveer meteen met wilde rijst.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 448; energie (kCal): 107; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 13,6; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 234,44
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Scampi’s met spekblokjes en groene peperB