Recept zoekresultatenScampi’s met sinaasappel
Delhaize logo
  • Scampi’s met sinaasappelB

Scampi’s met sinaasappel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Terug naar school
Lunch
Scampi’s met sinaasappelB

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • chilipoeder
  • 1 stuk rode paprika
  • 1 sinaasappel
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • gehakte bladpeterselie
  • 1 eetlepel express bindmiddel voor witte sauzen
  • 3 eetlepels Cointreau of Grand Marnier
  • 1 ui
  • 20 cl verse room
  • 1 zakje van 500 g diepgevroren, rauwe garnaalstaarten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Chili | Poeder
    41 gr
    71,95 €/kg
    €2,95
  • Persappelsienen | Net
    3 kg
    1,50 €/kg
    €4,49
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Begin met koken

    1. Pel de vooraf ontdooide scampi’s. Verwarm de olie in een diepe pan en bak er de fijngesnipperde ui in aan en de in kleine blokjes gesneden paprika. Zet een deksel op de pan en laat 5 min. stoven op zacht vuur.
    2. Rasp ondertussen de schil van de sinaasappel fijn en pers het sap uit de vrucht. Hou apart.
    3. Voeg chili en scampi’s aan het uimengsel toe, laat nog verder stoven tot de scampi’s roze zijn. Voeg de Cointreau toe, laat 30 sec. inkoken op hevig vuur, voeg de verse room toe, de schil en het sap van de sinaasappel, evenals het bindmiddel. Laat 2 min. sudderen.
    4. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de fijngehakte peterselie en serveer meteen, als voorgerecht, met knapperig stokbrood.

    Kooktip

    Voor een mooier resultaat, laat je bij het pellen het laatste stukje staart en de staartvinnen aan de scampi’s, het zal ook beletten dat ze krullen tijdens het bakken.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 596; energie (kCal): 143; vetten (g): 9,4; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 3,4; vezels (g): 1; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 282,85
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Terug naar school
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Scampi’s met sinaasappelB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Chili | Poeder
    41 gr
    71,95 €/kg
    €2,95
  • Persappelsienen | Net
    3 kg
    1,50 €/kg
    €4,49
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29