Scampi’s met rode curry
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Andere
Barbecue,Vis - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 zakje diepgevroren scampi’s
- 1 appel
- 40 cl kokosmelk
- 1 bosje koriander
- 2 eetlepels fish sauce
- 2 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel rode currypasta
- 2 eetlepels arachideolie
- 1 koffielepel suiker
- 1 rode paprika
- 1 ui
- peper, zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009061200295310000
F2009120300339520000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Snipper de ui fijn en snij de paprika in kleine vierkantjes. Schil en snij de appel in blokjes. Bak alles 5 min. aan in de olie in een wok op zacht vuur.
- Voeg de currypasta toe, roer 1 min., doe er dan kokosmelk bij. Laat 5 min. op zacht vuur sudderen.
- Pel ondertussen de scampi’s, maar laat er het staartje en de laatste staartvinnen aan. Doe ze bij in de saus, evenals het limoensap, de fish sauce en de suiker. Laat nog 5 min. sudderen.
- Breng op smaak met peper en zout, voeg de gehakte koriander toe. Serveer goed warm met rijstnoedels.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 504; energie (kCal): 121; vetten (g): 8,6; verzadigde vetten (g): 5,6; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 378
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Thai
Andere
Barbecue,Vis - minder dan 3€
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009061200295310000
F2009120300339520000
Laad nog 4 producten