Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenScampi’s met pastis
Delhaize logo
  • Scampi’s met pastisA

Scampi’s met pastis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Kerst
Lunch
Scampi’s met pastisA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • 1 knoflookteen
  • 25 cl lichte verse room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 5 cl pastis
  • 500 g scampi’s
  • 1 sjalot

Begin met koken

  1. Verwarm de olie in een diepe pan en fruit er de fijngesnipperde sjalot 5 min. in op zacht vuur.
  2. Pel ondertussen de vooraf ontdooide scampi’s.
  3. Doe het geperste knoflookteentje bij in de pan, meng 1 min., voeg dan de scampi’s toe en laat ze enkele minuten bakken, precies de nodige tijd om ze te kleuren.
  4. Overgiet met pastis en laat 1 min. inkoken op vrij hoog vuur. Voeg de verse room en het bindmiddel toe, meng goed en laat 2 min. sudderen. Voeg de gehakte peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer warm als voorgerecht. Geef er knapperig brood bij.

Kooktip

Voor een sterkere anijssmaak kan je de peterselie door dille vervangen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 500; energie (kCal): 119; vetten (g): 5,4; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 10,8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 262,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Scampi’s met pastisA