Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Informatie:om je gebruikerservaring op delhaize.be te verbeteren, zullen wij enkele updates uitvoeren. Hierdoor zal de website en de My Delhaize-app vanavond onbeschikbaar zijn vanaf 23u tot zondagochtend.

Recept zoekresultatenScampi’s met mango en curry
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:51
  • Scampi’s met mango en curry

Scampi’s met mango en curry

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Lunch
Scampi’s met mango en curry

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 blik yellow curry cooking sauce
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 500 g diepgevroren scampi’s
  • 1 mango
  • 1 bosje verse koriander

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Saus | Curry | Tandoori
    450 gr
    5,76 €/kg
    €2,59
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Mango | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Begin met koken

    1. Maak de lente-uitjes schoon door de wortels en het groen te verwijderen.
    2. Snij vervolgens in dunne ringen.
    3. Fruit deze ringen in een wok met arachideolie tot ze zacht zijn.
    4. Schil de mango en snij in schijfjes van ongeveer 1 cm dik.
    5. Snij ze vervolgens in blokjes van ongeveer 1 cm.
    6. Doe de mango en de curry in de wok en laat tot een derde inkoken.
    7. Pel de scampi’s ondertussen volledig.
    8. Zodra de saus is ingekookt, voeg je de scampi’s toe en laat je ze ongeveer twee minuten bakken tot ze roze worden.
    9. Verdeel ze vervolgens onmiddellijk over de borden en bestrooi voor het opdienen met de verse fijngehakte koriander.
    10. Als je geen verse, rijpe mango vindt, kan je mangoblokjes uit de diepvriesafdeling gebruiken.
    11. Zorg ervoor dat je de scampi’s niet te lang bakt.
    12. Haal ze van het vuur zodra ze roze zijn, anders worden ze taai.
    13. Je kan dit gerecht serveren als voorgerecht of als hoofdgerecht met rijst.

    Kooktip


    • Als je geen verse, rijpe mango vindt, kan je mangoblokjes uit de diepvriesafdeling gebruiken.
    • Zorg ervoor dat je de scampi’s niet te lang bakt. Haal ze van het vuur zodra ze roze zijn, anders worden ze taai.
    • Je kan dit gerecht serveren als voorgerecht of als hoofdgerecht met rijst.
    • Een gezond extraatje: Scampi's bevatten tamelijk veel cholesterol. Dit wordt echter ruimschoots gecompenseerd door hun erg laag gehalte verzadigde vetzuren, wat het hart en de bloedvaten ten goede komt.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Oost Azie
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • 00:00
      -00:51
    • Scampi’s met mango en curry

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Saus | Curry | Tandoori
    450 gr
    5,76 €/kg
    €2,59
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Mango | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09