• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu €10 korting* + GRATIS levering!  Meer info
Terug

Scampi’s diabolo met mascarpone en basilicum

door Sofie Dumont

Makkelijk
Duur
Meer dan 60 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Voorgerecht
  • Dieet: Klassiek
  • Gelegenheid: Party,Kerst

Dit recept versturen

Scampi’s diabolo met mascarpone en basilicum
Makkelijk
Duur
Meer dan 60 min.
5/5

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 6 Porties +
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 el olijfolie (voor de garnituur)
  • peper en zout (voor de pesto)
  • peper en zout
  • 2 koffielepels curry
  • 1 koffielepel cayennepeper
  • 4 takjes tijm
  • 9 eetlepels olijfolie
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 2 koffielepels honing
  • 150 g mascarpone
  • 2 bokalen passata van kerstomaten
  • 2 uien
  • 6 teentjes knoflook
  • fleur de sel (voor de garnituur)
  • 2 takjes rozemarijn (voor de garnituur)
  • 1 focaccia italiana met rozemarijn (voor de garnituur)
  • 4 el gegrilde pijnboompitten (voor de pesto)
  • 1 citroen (voor de pesto)
  • 4 el geraspte parmigiano (voor de pesto)
  • 2 el olijfolie extra zuiver (voor de pesto)
  • 1/2 bussel basilicum (voor de pesto)
  • 400 g troskerstomaten
  • 2 x 450 g grote ongepelde rauwe garnaalstaarten
Scampi’s diabolo met mascarpone en basilicum
Bereiding

Bereidingstijd: 1.10u

  1. Pel de scampi’s: laat er het laatste stukje schaal en de staart aan. Houd de pantsers apart.
  2. Fruit de fijngehakte uien op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 4 el olie. Bestuif met curry en cayennepeper. Voeg na 5 min. de pantsers van de garnalen toe en kleur ze op een hoog vuur. Voeg de witte wijn toe, laat 1 min. inkoken en voeg dan het tomatenconcentraat, de honing en de passata toe. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. sudderen. Giet de saus door een puntzeef en druk ze goed aan. Zet ze terug op het vuur en laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Voeg de mascarpone toe, breng verder op smaak en laat nog 2 min. sudderen.
  3. Mix alle ingrediënten voor de pesto met een staafmixer. Voeg naar eigen smaak citroensap toe en breng verder op smaak. Houd apart.
  4. Verwarm de oven voor op 240°C. Snijd de focaccia in sneetjes, verdeel ze over een vel bakpapier en besprenkel ze met olijfolie. Bestrooi met geriste rozemarijn, kruid met zout en leg alles op het rooster van de oven. Bak 4 min. goudbruin.
  5. Verlaag de temperatuur van de oven tot 210°C. Schik de trosjes kerstomaten in een schaal, voeg de ongepelde maar geplette teentjes knoflook toe, samen met de tijm, peper en zout. Besprenkel ze met 3 el olie en bak ze 10 min. in de oven.
  6. Kleur de scampi’s kort op een hoog vuur, in een grote braadpan met 1 el olie. Ze mogen niet volledig gaar zijn. Je moet meerdere bakbeurten voorzien en indien nodig olie toevoegen. Kruid met peper en zout.
  7. Verlaag de temperatuur van de oven tot 190°C. Bevochtig 6 rechthoekjes bakpapier en wring ze uit. Bekleed er kleine ovenschaaltjes mee en verdeel er de scampi’s over. Giet er saus over en bind de 2 uiteinden van de papillot met keukentouw vast. Schuif ze 7 min. in de oven.
  8. Open elke papillot aan 1 kant. Serveer de scampi’s zo, afgewerkt met kleine tomaatjes en pesto. Serveer er de focaccia bij.

Nutritionele informatie

Energie: 607 kcal

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst