Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenScampi’s diabolo met mascarpone en basilicum
Delhaize logo
  • Scampi’s diabolo met mascarpone en basilicumA

Scampi’s diabolo met mascarpone en basilicum

door Sofie Dumont

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Klassiek
Party,Kerst
Voorgerecht
Scampi’s diabolo met mascarpone en basilicumA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 70 g tomatenpuree
  • peper en zout
  • 2 kl currypoeder
  • 1 koffielepel cayennepeper
  • 4 takjes tijm
  • 6 teentjes knoflook
  • 9 el olijfolie
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 2 koffielepels honing
  • 150 g mascarpone
  • 2 bokalen passata van kerstomaten
  • 2 uien
  • 450 g grote ongepelde rauwe garnaalstaarten
  • 400 g troskerstomaten
  • 1/2 bussel basilicum (voor de pesto)
  • 2 el olijfolie extra zuiver (voor de pesto)
  • 4 el geraspte parmigiano (voor de pesto)
  • 1 citroen (voor de pesto)
  • 4 el gegrilde pijnboompitten (voor de pesto)
  • 1 focaccia italiana met rozemarijn (voor de garnituur)
  • 2 takjes rozemarijn (voor de garnituur)
  • fleur de sel (voor de garnituur)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Basilicum
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
  • Olijfolie | Extra vierge
    50 cl
    13,18 €/l
    €6,59
  • Gele uien | Netje
    500 gr
    1,62 €/kg
    €0,81
  • Grana padano | Hard | Geraspt
    +/- 100 gr
    +/-22,69€/kg
    +/-€2,27
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1.10u

    1. Pel de scampi’s: laat er het laatste stukje schaal en de staart aan. Houd de pantsers apart.
    2. Fruit de fijngehakte uien op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 4 el olie. Bestuif met curry en cayennepeper. Voeg na 5 min. de pantsers van de garnalen toe en kleur ze op een hoog vuur. Voeg de witte wijn toe, laat 1 min. inkoken en voeg dan het tomatenconcentraat, de honing en de passata toe. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. sudderen. Giet de saus door een puntzeef en druk ze goed aan. Zet ze terug op het vuur en laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Voeg de mascarpone toe, breng verder op smaak en laat nog 2 min. sudderen.
    3. Mix alle ingrediënten voor de pesto met een staafmixer. Voeg naar eigen smaak citroensap toe en breng verder op smaak. Houd apart.
    4. Verwarm de oven voor op 240°C. Snijd de focaccia in sneetjes, verdeel ze over een vel bakpapier en besprenkel ze met olijfolie. Bestrooi met geriste rozemarijn, kruid met zout en leg alles op het rooster van de oven. Bak 4 min. goudbruin.
    5. Verlaag de temperatuur van de oven tot 210°C. Schik de trosjes kerstomaten in een schaal, voeg de ongepelde maar geplette teentjes knoflook toe, samen met de tijm, peper en zout. Besprenkel ze met 3 el olie en bak ze 10 min. in de oven.
    6. Kleur de scampi’s kort op een hoog vuur, in een grote braadpan met 1 el olie. Ze mogen niet volledig gaar zijn. Je moet meerdere bakbeurten voorzien en indien nodig olie toevoegen. Kruid met peper en zout.
    7. Verlaag de temperatuur van de oven tot 190°C. Bevochtig 6 rechthoekjes bakpapier en wring ze uit. Bekleed er kleine ovenschaaltjes mee en verdeel er de scampi’s over. Giet er saus over en bind de 2 uiteinden van de papillot met keukentouw vast. Schuif ze 7 min. in de oven.
    8. Open elke papillot aan 1 kant. Serveer de scampi’s zo, afgewerkt met kleine tomaatjes en pesto. Serveer er de focaccia bij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 553; energie (kCal): 133; vetten (g): 8,6; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 729,9
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Klassiek
    Party,Kerst
    Voorgerecht
    • Scampi’s diabolo met mascarpone en basilicumA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Basilicum
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
  • Olijfolie | Extra vierge
    50 cl
    13,18 €/l
    €6,59
  • Gele uien | Netje
    500 gr
    1,62 €/kg
    €0,81
  • Grana padano | Hard | Geraspt
    +/- 100 gr
    +/-22,69€/kg
    +/-€2,27