Scampi met groene aspergepunten en kerstomaat
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Gluten vrij
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 zak tijgerscampi 16/20 (450 g)
- 110 g groene-aspergepunten
- 300 g kerstomaten
- 1 sjalot
- 3 lenteuitjes
- 1 teentje knoflook
- 15 blaadjes basilicum
- 1 dl olijfolie
- Peper en zout
- 1 koffielepel cayennepeper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2017112104192050000
F1996021400300720000
F2006101900323700000
F2015060500309010000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Ontdooi de scampi en kruid ze met peper, zout, cayennepeper, olijfolie, 5 gesnipperde basilicumblaadjes en het geperste teentje look. Meng alles goed door elkaar en zet apart.
- Kook de aspergepunten 2 minuten in kokend gezouten water, giet ze af en spoel ze in ijswater.
- Snijd de kerstomaatjes in 2, de lenteui in ringen.
- Pel de sjalot en snijd hem fijn. Stoof deze aan in olijfolie en laat 3 minuten stoven op een matig vuur. Voeg de kerstomaatjes toe en laat deze meestoven. Kruid goed af met peper en zout en 5 versnipperde blaadjes basilicum.
- Bak ondertussen op een stevig vuur de scampi.
- Voeg de scampi bij de marinade, meng er ook de lente-ui en de aspergepunten bij. Controleer de kruiding en werk af met de laatste blaadjes basilicum.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 457; energie (kCal): 110; vetten (g): 8,2; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 366,3
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2017112104192050000
F1996021400300720000
F2006101900323700000
F2015060500309010000
Laad nog 4 producten