Recept zoekresultatenScampi in kruidenboter
Delhaize logo
 • Scampi in kruidenboterD

Scampi in kruidenboter

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Lunch
Scampi in kruidenboterD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 100 g zachte boter
 • 4 cl droge vermout
 • 4 eetlepels fijngesnipperde dille
 • 2 snuifjes zachte kerrie
 • 1 koffielepel korianderpoeder
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1/2 capsule saffraanpoeder
 • 500 g diepgevroren gepelde garnaalstaarten (21/25)

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min

 1. Verwarm 4 lege ovenschaaltjes in de oven.
 2. Meng de zachte boter met de fijngesnipperde dille, het korianderpoeder, het saffraanpoeder, de kerrie, peper en zout.
 3. Doe de olie in een grote braadpan en bak er de (vooraf ontdooide) garnalen in op vrij hoog vuur tot ze roos en licht gebakken zijn. Doe er de vermout bij en roer de bakresten los.
 4. Verdeel over de 4 warme ovenschaaltjes en dien meteen op met knapperig stokbrood. Serveer er de kruidenboter apart bij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 810; energie (kCal): 195; vetten (g): 14,4; verzadigde vetten (g): 7; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 0,8; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 12,3; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 352,95
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
 • Scampi in kruidenboterD