Recept zoekresultatenSardines met pittige kruiden
Delhaize logo
  • Sardines met pittige kruiden
    A

Sardines met pittige kruiden

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Sardines met pittige kruidenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 sjalotten
  • 3 el Provençaalse kruiden
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 12 sardines
  • 4 e.l. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • gemalen pili-pili

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Kruiden | Fijne kruiden

Santa Maria

Kruiden | Fijne kruiden

13 gr

€2,95

Gepelde Tomaten

Mutti

Gepelde Tomaten

400 gr

€1,89

Sardienen | Olijfolie

Cocagne

Sardienen | Olijfolie

5 × 125 gr

€12,75

Kruiden | Pili - Pili | Molen

Santa Maria

Kruiden | Pili - Pili | Molen

37 gr

€3,49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Totaal:
€22,13

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Hak de sjalotten. Doe de wijnazijn, de sjalotten en een beetje peper in een kleine kookpan.
  2. Hak de sjalotten en pers de knoflook. Doe een beetje olijfolie in een steelpan en bak er de sjalotten en look gedurende 5 min. in aan op zacht vuur. Voeg dan de pili-pili toe, een beetje van de Provençaalse kruiden en de gepelde tomaten. Kruid met peper en zout, roer om en laat 15 min. op heel zacht vuur sudderen.
  3. Maak ondertussen de sardines schoon, spoel ze en dep ze zorgvuldig droog. Smeer ze in met olijfolie. Bestrooi met zout, peper en Provençaalse kruiden.
  4. Grill ze ongeveer 4 minuten aan elke zijde (onder de hete ovengrill of in de pan). Dien de saus apart op.
  5. Serveer ze met plat brood (type Marokkaans) en een komkommersalade.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 663; energie (kCal): 159; vetten (g): 10,1; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 4,2; suikers (g): 2,8; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 11,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 375,56
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 663; energie (kCal): 159; vetten (g): 10,1; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 4,2; suikers (g): 2,8; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 11,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 375,56
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht
  • Sardines met pittige kruiden
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Kruiden | Fijne kruiden

Santa Maria

Kruiden | Fijne kruiden

13 gr

€2,95

Gepelde Tomaten

Mutti

Gepelde Tomaten

400 gr

€1,89

Sardienen | Olijfolie

Cocagne

Sardienen | Olijfolie

5 × 125 gr

€12,75

Kruiden | Pili - Pili | Molen

Santa Maria

Kruiden | Pili - Pili | Molen

37 gr

€3,49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Totaal:
€22,13