Recept zoekresultatenSardines gevuld met verse kruiden
Delhaize logo
  • Sardines gevuld met verse kruidenC

Sardines gevuld met verse kruiden

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Overig
Hoofdgerecht
Sardines gevuld met verse kruidenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 1/2 kl komijnpoeder
  • 1 schaaltje koriander
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 koffielepel paprikapoeder
  • sap van 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 g sardinefilets (50 g per filet)
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
  2. Meng in een kom de gehakte koriander, de gehakte peterselie, de geperste lookteentjes, het citroensap, de komijn, de paprika, zout en peper.
  3. Smeer een ovenschotel in met olijfolie. Leg er de sardinefilets in en vul ze met de kruidenmengeling.
  4. Overgiet met 2 eetlepels olie en laat 12 min. in de oven bakken

Kooktip

• Dit gerecht kan je warm of koud eten.
• Dien op met een kwartje citroen, een taboulé en een groene salade.
• De "plus" op voedingsgebied: Dit gerecht bezorgt je niet alleen een goeie dosis Omega-3 vetzuren, maar het is ook heel arm aan verzadigde vetten en heeft een laag vetgehalte. Bovendien gaat tijdens de bereiding weinig Omega-3 verloren dankzij de antioxidanten in de kruiden.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 911; energie (kCal): 219; vetten (g): 15,9; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 1,6; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 17,2; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 422,89
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Sardines gevuld met verse kruidenC