Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Beste klantenwe ondervinden momenteel een technisch probleem met de beschikbaarheid van producten op onze website. Wij stellen alles in het werk om dit probleem zo snel mogelijk opgelost te krijgen.

Recept zoekresultatenSamosa’s met groentevulling
Delhaize logo
  • Samosa’s met groentevulling

Samosa’s met groentevulling

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Overig
Lunch
Samosa’s met groentevulling

Ingrediënten voor 20 Porties

20 Porties
  • 1 aardappel (70 g, geschild gewicht)
  • 1 wortel (70 g, geschild gewicht)
  • 2 eetlepels verse fijngehakte koriander
  • 1/2 ui (of een kleine)
  • 2 plakken kruimeldeeg
  • mangochutney om er bij te serveren
  • 1/2 limoen
  • 1/2 koffielepel gemalen kurkuma, koriander en komijn
  • 1 ei
  • een snuifje gemalen gember
  • 50 g diepgevroren erwtjes
  • 1 eetlepel arachideolie
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Wortelen
    1+1 gratis
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Fijngesneden koriander
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kleine uien
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59
  • Begin met koken

    1. Snipper de halve ui en fruit op een zacht vuur in een steelpan met de olie. Voeg na 5 min. de in kleine blokjes gesneden wortel en aardappel toe, de erwten, de specerijen en 15 cl water. Zet een deksel op de pan en laat op een heel zacht vuur sudderen gedurende 15 min.
    2. Laat het stoofnat bijna volledig inkoken op een hoog vuur. Neem van het vuur, voeg het sap van de ½ limoen toe en de koriander. Breng op smaak met peper en zout. Doe alles in een schotel en laat afkoelen.
    3. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    4. Steek, met behulp van een uitsteekring (of een glas), 10 cirkels met een diameter van 9 cm uit het eerste deegvel. Maak de randen, met behulp van een penseel, nat met water. Leg een dikke koffielepel van de vulling op elke cirkel, vouw de cirkel dubbel en druk goed op de randen met de tanden van een vork, zodat de vulling goed ingesloten blijft.
    5. Leg de samosa’s op het met bakpapier beklede ovenrooster. Maak de 10 volgende op dezelfde manier en smeer ze allemaal rijkelijk in met het losgeklopte ei. Bak in 15 min. goudbruin in de warme oven.
    6. Serveer warm met mangochutney bij het aperitief. Ook goed als voorgerecht met een komkommerslaatje.

    Kooktip

    Het kruimeldeeg is gemakkelijk te bewerken wanneer het koud is: laat het tweede vel in de koelkast liggen terwijl je het eerste bereidt.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Indiaas
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Samosa’s met groentevulling

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Wortelen
    1+1 gratis
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Fijngesneden koriander
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kleine uien
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59