Recept zoekresultatenSalsa van rauwkost
Delhaize logo
  • Salsa van rauwkostA

Salsa van rauwkost

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Communie
Salade
Salsa van rauwkostA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 vaste dikke tomaten
  • 1/3 komkommer
  • peper
  • 3 eetlepels bladpeterselie
  • 10 cl olijfolie
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 2 eetlepels mosterd
  • 30 g kappertjes, uitgelekt
  • 50 g kleine augurken in azijn
  • 1 ui
  • 1/2 rode paprika
  • zout

Begin met koken

  1. Ontpit de tomaten, de komkommer en de paprika('s), snij in heel kleine blokjes. Schep in een glazen of porseleinen kom.
  2. Voeg fijngesnipperde ui(en) toe, in blokjes gesneden augurken, kappertjes, mosterd, azijn en olie. Kruid met peper en zout en meng goed.
  3. Dek af en laat minstens 24 u. rusten in de koelkast (48 u. is nog beter!)
  4. Voeg fijngesneden peterselie toe en serveer op deegwaren (contrast warm-koud is heerlijk), met gegrilde vis of in een slaatje met blokjes kaas.  

Kooktip

Deze salsa kan je ook opdienen tussen sandwiches.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 540; energie (kCal): 131; vetten (g): 12,3; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 3,4; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 281,65
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Communie
Overig
Alle seizoenen
Salade
  • Salsa van rauwkostA