Recept zoekresultatenSalade van witte boontjes en asperges met streekham
Delhaize logo
  • Salade van witte boontjes en asperges met streekhamA

Salade van witte boontjes en asperges met streekham

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Student
Lunch
Salade van witte boontjes en asperges met streekhamA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 scheutje citroensap
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 80 g gerookte hoeveham
  • 1 scheutje olijfolie
  • 10 dl water
  • 1 sjalot
  • 1 bussel witte asperges
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 feuille laurierblad
  • 200 g droge, witte bonen
  • 1/2 bosje peterselie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sap | Citroen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Koolzaadolie | Zuiver | Bio
    50 cl
    6,58 €/l
    €3,29
  • Gerookte ham | Sneden
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    50 cl
    8,58 €/l
    €4,29
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Laat van de dag tevoren de droge witte bonen weken in koud water.
    2. Laat de bonen 's anderendaags uitlekken en kook ze in ongezouten kokend water samen met het laurierblad en 1 heel gepeld teentje look. De bonen moeten mals zijn.
    3. Verwijder de voeten van de witte asperges. Schil ze.
    4. Snij ze in de lengte in twee en dan in vier.
    5. Hak de sjalot en 1 teentje look fijn.
    6. Fruit ze 5 min. op een zacht vuur in olijfolie.
    7. Doe daarbij de asperges en het water.
    8. Doe er zout en peper bij en zet er een deksel op.
    9. Laat 15 min. koken op een zacht vuur.
    10. Prik in de asperges om te controleren of ze gaar zijn.
    11. Laat de witte bonen uitlekken, voeg ze bij de asperges.
    12. Snij de gerookte hoeveham in fijne reepjes en voeg ze bij de bereiding.
    13. Laat 5 min. al roerend koken. Giet in een grote schotel.
    14. Maak een vinaigrette met de koolzaadolie, het citroensap, zout en peper.
    15. Giet deze vinaigrette over de salade.
    16. Doe er de fijngehakte blaadjes van de bladpeterselie bij.
    17. Roer om en dien op.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 249; energie (kCal): 59; vetten (g): 2,2; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 0,5; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 3,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 287,8
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Student
    Diner
    Lente
    Lunch
    • Salade van witte boontjes en asperges met streekhamA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sap | Citroen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Koolzaadolie | Zuiver | Bio
    50 cl
    6,58 €/l
    €3,29
  • Gerookte ham | Sneden
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    50 cl
    8,58 €/l
    €4,29