Recept zoekresultatenSalade van witlof en veldsla
Delhaize logo
  • Salade van witlof en veldslaC

Salade van witlof en veldsla

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Student
Salade
Salade van witlof en veldslaC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 soeplepels pijnboompitten
  • 100 g Roquefort of blauwschimmelkaas
  • 3 keer een handvol veldsla
  • 4 blaadjes verse salie
  • 4 mooie witlof
  • 20 cl zure room

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pijnboompitten
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    200 gr
    47,45 €/kg
    €9,49
    S2021010800489140000
  • Roquefort | AOP
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    100 gr
    18,90 €/kg
    €1,89
    Afhaling vanaf 09/09
    F2013122600160800000
  • Veldsla
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    13,50 €/kg
    €1,35
    F2014100800304700000
  • Salie | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077610000
  • Begin met koken

    1. Maak de blaadjes veldsla schoon. Maak de witlofkroppen schoon en snij ze in dikke schijven. Verkruimel de roquefort.
    2. Snij de blaadjes salie fijn. Meng zorgvuldig de verse room, de verkruimelde roquefort, de fijngesneden salie, zout en peper.
    3. Bak de pijnboompitten 1 minuut goudbruin op laag vuur, in een pan met antikleeflaag. Verdeel de blaadjes veldsla over de borden.
    4. Meng het witlof en de saus en verdeel de bereiding over de blaadjes veldsla. Versier met pijnboompitten en dien koel op met stokbrood.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 664; energie (kCal): 161; vetten (g): 14,5; verzadigde vetten (g): 8,4; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 296,24
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Vegetarisch
    Student
    Diner
    Alle seizoenen
    Salade
    • Salade van witlof en veldslaC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pijnboompitten
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    200 gr
    47,45 €/kg
    €9,49
    S2021010800489140000
  • Roquefort | AOP
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    100 gr
    18,90 €/kg
    €1,89
    Afhaling vanaf 09/09
    F2013122600160800000
  • Veldsla
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    13,50 €/kg
    €1,35
    F2014100800304700000
  • Salie | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077610000