Recept zoekresultatenSalade van visfilets met limoen en avocado
Delhaize logo
  • Salade van visfilets met limoen en avocadoA

Salade van visfilets met limoen en avocado

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Overig
Salade
Salade van visfilets met limoen en avocadoA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 avocado « haas », geschild, ontpit en in blokjes gesneden
  • 600 g visfilet (kabeljauw, goudbrasem, roodbaars, …), in blokjes gesneden
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 1 tomaat, in blokjes
  • enkele takjes koriander
  • 1 limoen (het sap)
  • 1 koffielepel notenolie
  • 1 kleine Thaise peper, ontpit, fijngehakt
  • 10 cl citroensap
  • 1/2 bosje koriander, fijngehakt
  • 2 eetlepels bieslook, fijn gesneden
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Avocado
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,19 €/st
    €1,19
    F2021111500091170000
  • Roodbaarsfilet
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 220 gr
    +/-23,99€/kg
    +/-€5,28
    F1981081100228900000
  • Witte uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    3,73 €/kg
    €1,49
    F2008061700315230000
  • Smaaktrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    6,64 €/kg
    €2,99
    F1998040200321320000
  • Begin met koken

    1. Leg in een rechthoekige schotel een laag visblokjes. Bedek de vis met de uiringen. Bestrooi met gehakt piment. Doe er zout en peper op. Doe zo verder tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Giet het citroensap erover. Zet ten minste 4 uur in de koelkast.
    2. Verwijder de uiringen en het piment. Giet het citroensap erover. Zet de visblokjes opzij in een slakom.
    3. Maak de salsa met avocado: meng in een kom de blokjes avocado en tomaat, het limoensap, de bieslook, het piment, de koriander, de notenolie, zout en peper. Zet in de koelkast.
    4. Doe in glazen schaaltjes een laag salsa van avocado. Leg daarop de blokjes vis. Versier met fijne takjes koriander.

    Kooktip

    • Lekker bij taboulé.
    • Door de vis 2 uur te laten marineren, "kookt" de citroen de vis. Deze bereiding uit Zuid-Amerika kan de dag tevoren gebeuren.
    • Variant: Verdeel met een drevel de salsa van avocado over de borden. Druk lichtjes aan. Verdeel daarover de blokjes vis.
    • De voedingswaarde: Een ‘koude’ bereiding waarbij geen vetten nodig zijn (behalve voor het kruiden) dankzij het zuur van de citroen. Tevens is dit gerecht makkelijk te verteren.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 337; energie (kCal): 81; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 8,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 270,38
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Lactose vrij
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Salade
    • Salade van visfilets met limoen en avocadoA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Avocado
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,19 €/st
    €1,19
    F2021111500091170000
  • Roodbaarsfilet
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 220 gr
    +/-23,99€/kg
    +/-€5,28
    F1981081100228900000
  • Witte uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    3,73 €/kg
    €1,49
    F2008061700315230000
  • Smaaktrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    6,64 €/kg
    €2,99
    F1998040200321320000