Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSalade van verse tortellini met broccoli en pancetta
Delhaize logo
  • Salade van verse tortellini met broccoli en pancetta

Salade van verse tortellini met broccoli en pancetta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Terug naar school
Pasta
Salade van verse tortellini met broccoli en pancetta

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g broccolistronken
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 250 kerstomaatjes
  • 3 eetlepels wijnazijn
  • 50 g pijnboompitten
  • peper
  • 500 g verse tortellini
  • pancetta
  • een flinke handvol basilicumblaadjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Broccoli | Cat1
    400 gr
    2,48 €/kg
    €0,99
  • Kerstomaten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Azijn | Rode wijn
    50 cl
    2,70 €/l
    €1,35
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15
  • Begin met koken

    1. Verwijder de broccolistelen, bewaar alleen de rozen. Doe ze in een grote kookpot met kokend water en reken 3 min. gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Voeg dan de tortelloni toe en kook nog 2 min. Giet alles voorzichtig af, spoel onder koud water, laat dan 2 min. liggen in de kookpot gevuld met koud water. Giet voorzichtig af en doe in een grote kom.
    2. Halveer de kerstomaten en doe ze bij de deegwaren. Voeg de olijfolie toe, de azijn en de grof gehakte basilicumblaadjes. Meng, breng op smaak met peper en zout, dek af en zet 2 uur in de koelkast.
    3. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
    4. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de ovenplaat uit. Bedek de plaat met bakpapier en leg er de sneetjes pancetta op. Bak ze ongeveer 8 min. in de oven tot ze krokant zijn. Laat afkoelen.
    5. Verdeel de pastasalade over borden of kommen, bestrooi met de grof verbrokkelde pancetta en de pijnboompitten. Dien meteen op.

    Kooktip

    Gebruik voor dit recept tortelloni zonder vleesvulling: bv. ricotta-spinazie, mozzarella-gedroogde tomaten, rucola, …

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Terug naar school
    Diner
    Alle seizoenen
    Pasta
    • Salade van verse tortellini met broccoli en pancetta

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Broccoli | Cat1
    400 gr
    2,48 €/kg
    €0,99
  • Kerstomaten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Azijn | Rode wijn
    50 cl
    2,70 €/l
    €1,35
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15