Recept zoekresultatenSalade van venkel, sinaasappelen en granaatappel, vinaigrette met bloedappelsien
Delhaize logo
 • Salade van venkel, sinaasappelen en granaatappel, vinaigrette met bloedappelsienA

Salade van venkel, sinaasappelen en granaatappel, vinaigrette met bloedappelsien

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Vegetarisch
Overig
Salade
Salade van venkel, sinaasappelen en granaatappel, vinaigrette met bloedappelsienA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 100 g gerijpte schapenkaas in sneetjes, Los Cameros
 • 1 granaatappel
 • 1 eetlepel koolzaadolie
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 rode ui, in ringen gesneden
 • sap van een halve bloedappelsien
 • 2 sinaasappelen, geschild tot op het vruchtvlees
 • 1 venkelknol
 • zout

Begin met koken

 1. Vinaigrette met bloedappelsien: meng in een kommetje het sinaasappelsap met zout en peper. Giet de olijf- en koolzaadolie erbij.
 2. Maak de venkel schoon en snij hem in fijne reepjes. Snij de sinaasappel(s) in schijfjes. Snij de granaatappel(s) in 2 en verwijder de pitten.
 3. Verdeel de venkel, de sinaasappelen en de ui over de borden. Bestrooi met de granaatappelpitten. Doe de sneetjes schapenkaas erbij. Overgiet met vinaigrette.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 588; energie (kCal): 141; vetten (g): 7,9; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 7,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 373,65
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Salade
 • Salade van venkel, sinaasappelen en granaatappel, vinaigrette met bloedappelsienA