Recept zoekresultatenSalade van spaghettipompoen en linzen
Delhaize logo
  • Salade van spaghettipompoen en linzenA

Salade van spaghettipompoen en linzen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Salade van spaghettipompoen en linzenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 spaghettipompoen van ong. 1,8 kg
  • 480 g gekookte linzen (uit blik)
  • 3 eetlepels olijfolie met look
  • 5 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels verse oregano
  • peper
  • 1 eetlepel verse tijm

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Spaghetti
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016052300239800000
  • Groene linzen | Bio | Eco
    210 gr
    8,33 €/kg
    €1,75
    S2017020703688460000
  • Olijfolie | Knoflook
    20 cl
    19,95 €/l
    €3,99
    S2021091500291800000
  • Kruiden | Oregano | Bio
    10 gr
    119,00 €/kg
    €1,19
    S2015012000013880000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 45 min. kooktijd + 20 min. rusten

    1. Doe de spaghettipompoen in een kookpot. Vul de kookpot met koud water tot de pompoen onderstaat en breng dit aan de kook. Kook de pompoen ongeveer 45 minuten (draai hem regelmatig om). Laat de pompoen uitlekken zodra je er gemakkelijk met een mes in kunt prikken. Laat de pompoen afkoelen en snijd hem vervolgens doormidden. Verwijder de pitten en haal het vezelige vruchtvlees eruit met een vork. Laat het vruchtvlees minimaal 20 minuten uitlekken in een zeef.
    2. Spoel de linzen grondig af met koud water en laat ze uitlekken in een zeef.
    3. Giet het citroensap in een kom, kruid met peper en zout, en voeg de twee soorten olie en de fijngehakte kruiden toe. Roer goed
    4. Doe de helft van de vinaigrette bij de linzen en de andere helft bij de pompoenspaghetti. Meng goed en kruid naar smaak af. Dresseer de borden en begin met een laagje linzen.
    5. Serveer het gerecht op kamertemperatuur met wat brood.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 346; energie (kCal): 83; vetten (g): 4,3; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 7,4; suikers (g): 2; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 447,54
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Salade van spaghettipompoen en linzenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Spaghetti
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016052300239800000
  • Groene linzen | Bio | Eco
    210 gr
    8,33 €/kg
    €1,75
    S2017020703688460000
  • Olijfolie | Knoflook
    20 cl
    19,95 €/l
    €3,99
    S2021091500291800000
  • Kruiden | Oregano | Bio
    10 gr
    119,00 €/kg
    €1,19
    S2015012000013880000