• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je Plus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  
Terug

Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Salade
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Kerst,Buiten eten
  • Seizoen: Alle seizoenen

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 1 afgestreken koffielepel komijn
  • 2 takjes munt
  • 600 g minuutsteak
  • 2 limoenen
  • 1 kropsla
  • 1 komkommer
  • 2 knoflooktenen
  • 1 eetlepel fish sauce
  • een klein stukje verse gember
  • 1 koffielepel bruine suiker
  • 4 eetlepels arachideolie
  • peper
Bereiding

  1. Giet het sap van 1 limoen in een schaal, voeg de geraspte gember toe, de geperste knoflooktenen en de komijn. Meng, voeg dan de in reepjes gesneden steaks toe en meng goed. Dek af en laat 2 uur in de koelkast marineren.
  2. Halveer de komkommer overlangs, ontpit en snij in fijne plakjes. Overgiet met 2 eetlepels limoensap, de fish sauce en 2 eetlepels olijfolie. Voeg de bruine suiker en de gehakte munt toe. Meng en breng op smaak met peper en zout.
  3. Leg kleine slabladeren op de borden en vul ze met de komkommersalade.
  4. Laat het vlees goed uitlekken en bak de reepjes in 2 eetlepels olie in een wok of grote braadpan op hoog vuur. Verdeel ze over de slabladeren en dien meteen op.
  5. Je kan er Thaïse rijst of rijstnoedels bij serveren.

Kooktip

Je kan het gebakken vlees ook mengen met de komkommersalade en alles dan in de koelkast laten rusten: serveer koel in de slabladeren.

Soortgelijke recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst