Recept zoekresultatenSalade van rode rijst, geroosterde tofu en prinsessenbonen
Delhaize logo
  • Salade van rode rijst, geroosterde tofu en prinsessenbonenA

Salade van rode rijst, geroosterde tofu en prinsessenbonen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Student,Terug naar school
Salade
Salade van rode rijst, geroosterde tofu en prinsessenbonenA

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 80 g rode rijst
  • 130 g tofu
  • 140 g prinsessenboontjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tamari
  • 1/4 koffielepel chilivlokken
  • zout
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijst | Rood | Camargue | Bio
    500 gr
    6,98 €/kg
    €3,49
  • Tofureepjes licht gekruid | Bio
    200 gr
    14,95 €/kg
    €2,99
  • Prinsessenbonen
    500 gr
    4,18 €/kg
    €2,09
  • Saus | Soja | Tamari
    150 gr
    25,00 €/kg
    €3,75
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Leg de tofu in een diep bord. Leg er een ander bord bovenop en zet een gewicht op het geheel (conservenblik, vaatwerk, een pakje suiker, enz.). Laat de tofu gedurende 1 uur uitlekken.
    2. Kook de rijst in gezouten kokend water. Laat uitlekken.
    3. Stoom de prinsessenboontjes en dompel ze onder in ijskoud water. Laat ze uitlekken en drogen.
    4. Maak een vinaigrette met de helft van de olijfolie, de tamari en peper.
    5. Snijd de tofu in blokjes of driehoekjes. Bestrooi met zout en peper. Gril in de resterende olijfolie en draai om tijdens het bakken.
    6. Meng de rijst, de boontjes en de vinaigrette. Doe de salade in een lunchdoos en leg de gegrilde tofu er bovenop.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 590; energie (kCal): 141; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 14,1; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 709,79
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Student,Terug naar school
    Lunch
    Alle seizoenen
    Salade
    • Salade van rode rijst, geroosterde tofu en prinsessenbonenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijst | Rood | Camargue | Bio
    500 gr
    6,98 €/kg
    €3,49
  • Tofureepjes licht gekruid | Bio
    200 gr
    14,95 €/kg
    €2,99
  • Prinsessenbonen
    500 gr
    4,18 €/kg
    €2,09
  • Saus | Soja | Tamari
    150 gr
    25,00 €/kg
    €3,75