Recept zoekresultatenSalade van rauwe gele bieten met jonge geitenkaas, sojabonen en sojascheuten
Delhaize logo
  • Salade van rauwe gele bieten met jonge geitenkaas, sojabonen en sojascheutenA

Salade van rauwe gele bieten met jonge geitenkaas, sojabonen en sojascheuten

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Salade van rauwe gele bieten met jonge geitenkaas, sojabonen en sojascheutenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 gele bieten
  • 100 g sojabonen of vers gedopte erwten
  • 150 g jonge geitenkaas
  • 1/2 dl sojamelk
  • 2 limoenen bio
  • chiliflakes
  • peper
  • zout
  • 1 granaatappel
  • 200 g sojascheuten
  • 1 koffielepel komijnzaad
  • 1 koffielepel sesamolie
  • 2 el zonnebloemolie
  • Grieks basilicum
  • fleur de sel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
    Afhaling vanaf 24/11
  • Granaatappel | Per stuk | Cat1
    1 st
    1,55 €/st
    €1,55
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    28,40 €/kg
    €3,55
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    130 gr
    22,23 €/kg
    €2,89
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Schil de bieten en snijd ze met de spiraalsnijder of mandoline in dunne repen. Kook de sojabonen gaar in gezouten water. Giet af en verwijder het vlies.
    2. Mix de geitenkaas tot een luchtige crème in de blender met de sojamelk, de zeste en het sap van één limoen, een snuif chiliflakes, versgemalen peper en zout.
    3. Halveer de granaatappel. Haal er de pitjes uit door met een houten lepel op de buitenkant te slaan en vang het sap op.
    4. Maak een salade van de bieten, de sojabonen, de sojascheuten en de granaatappelpitten. Doe er wat geitenkaascrème bij.
    5. Rooster het komijnzaad zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Maak een dressing van de sesamolie, de zonnebloemolie, het granaatappelsap, geroosterd komijnzaad en een snuif chiliflakes.
    6. Snijd de tweede limoen in tweeën en rooster met de snijkant naar beneden in een grillpan. Pers de helften uit boven de salade. Werk de salade af met Grieks basilicum, versgemalen peper en fleur de sel.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    • Salade van rauwe gele bieten met jonge geitenkaas, sojabonen en sojascheutenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
    Afhaling vanaf 24/11
  • Granaatappel | Per stuk | Cat1
    1 st
    1,55 €/st
    €1,55
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    28,40 €/kg
    €3,55
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    130 gr
    22,23 €/kg
    €2,89