Recept zoekresultatenSalade van quinoa, roze radijsjes, kervel en bieslook
Delhaize logo
  • Salade van quinoa, roze radijsjes, kervel en bieslookA

Salade van quinoa, roze radijsjes, kervel en bieslook

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Student,Barbecue
Salade
Salade van quinoa, roze radijsjes, kervel en bieslookA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 bosje bieslook
  • 2 keer een handvol kervel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 200 g quinoa (bio)
  • 1 bosje radijzen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieslook
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Kervel in mini-porties
    200 gr
    2,45 €/kg
    €0,49
  • Saus | Soja
    25 cl
    18,60 €/l
    €4,65
  • Quinoa | Bio
    500 gr
    6,98 €/kg
    €3,49
    Afhaling vanaf 14/01
  • Begin met koken

    1. Spoel de quinoa goed onder koud water. Kook gedurende 10 minuten in twee keer zijn volume aan gezouten water. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt nog 5 minuten zwellen.
    2. Haal het loof van de radijsjes en spoel het enkele keren grondig. Snijd de radijzen in fijne plakjes. Hak 3 blaadjes van het radijzenloof fijn, bewaar de rest voor een andere bereiding. Pluk de kervelblaadjes af en snipper de bieslook.
    3. Roer een vinaigrette van de sojasaus, olijfolie en een beetje peper. Verdeel de quinoa, groente, kruiden en vinaigrette in porties.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 460; energie (kCal): 110; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 15,1; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 3,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 275,22
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Student,Barbecue
    Overig
    Zomer
    Salade
    • Salade van quinoa, roze radijsjes, kervel en bieslookA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieslook
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Kervel in mini-porties
    200 gr
    2,45 €/kg
    €0,49
  • Saus | Soja
    25 cl
    18,60 €/l
    €4,65
  • Quinoa | Bio
    500 gr
    6,98 €/kg
    €3,49
    Afhaling vanaf 14/01