Recept zoekresultatenSalade van prei en rode biet
Delhaize logo
  • Salade van prei en rode bietA

Salade van prei en rode biet

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Lunch
Salade van prei en rode bietA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 preiwitten
  • Fleur de sel
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 biocitroen
  • 1 el rietsuiker
  • 1 sinaasappel bio
  • 100 g gorgonzola
  • 2 eetlepels walnoten
  • 1 bussel radijzen
  • 150 g miniwortelen
  • 1 bussel rode bieten
  • Peper van de molen

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 10 min kooktijd

  1. Spoel de groenten. Schil de miniwortelen en de bieten. Snijd de radijzen af op ± 2 cm van het lof.
  2. Kook de preiwitten in een grote pot gezouten water, voeg na 6 min de miniwortelen toe en na nog eens 3 min de radijzen. Laat nog 5 min koken en schrik in ijswater. Kook de rode bieten ± 10 min en bewaar het kookwater.
  3. Maak de vinaigrette: pers de sinaasappel en de citroen en voeg de zeste van de citroen toe. Meng met een beetje kookwater van de rode bieten, de balsamicoazijn, de suiker en de olijfolie. Kruid met peper en zout.
  4. Snijd de groenten in 2 of in 4 in de lengte, afhankelijk van hun grootte. Snijd de gorgonzola in blokjes. Verdeel de groenten over een groot bord, bestrooi met de walnoten, de gorgonzola en de vinaigrette en laat 5 min marineren voor je de salade opdient.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 350; energie (kCal): 84; vetten (g): 5,4; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 4,9; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 313,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Salade van prei en rode bietA