Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Informatie:om je gebruikerservaring op delhaize.be te verbeteren, zullen wij enkele updates uitvoeren. Hierdoor zal de website en de My Delhaize-app vanavond onbeschikbaar zijn vanaf 23u tot zondagochtend.

Recept zoekresultatenSalade van platte peterselie en tomaten met bulgur
Delhaize logo
  • Salade van platte peterselie en tomaten met bulgurA

Salade van platte peterselie en tomaten met bulgur

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

1 op 5
Vegetarisch
Overig
Salade
Salade van platte peterselie en tomaten met bulgurA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 80 g bio bulgur
  • 250 g tomaten, ontpit, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 citroenen, geperst
  • 1 bosje lente-uien, schoongemaakt en fijngehakt
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 1/2 bosje munt, gehakt
  • 1 bosje platte peterselie, gehakt
  • 5 dl koud water
  • zout

Begin met koken

  1. Doe de bulgur in een kom. Voeg voldoende koud water toe om hem net onder te zetten en laat ongeveer 20 min. weken tot de bulgur niet meer knapperig is. Giet hem dan in een vergiet en druk met de handen al het vocht eruit.
  2. Doe hem in een slakom.
  3. Voeg platte peterselie, lente-uien en munt toe en kneus deze ingrediënten goed. Giet er langzaam en onder constant roeren de olijfolie en de koolzaadolie bij. Giet het citroensap erbij en roer opnieuw goed om. Bijkruiden indien nodig.
  4. Zet in de koelkast gedurende minimum 2 uur.
  5. Doe er 30 min. voor het opdienen de tomatenblokjes bij.
  6. Verdeel over de borden.

Kooktip

Lekker met zomerse bereidingen op de grill.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 250; energie (kCal): 60; vetten (g): 3; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 1,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 187,8
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Salade
  • Salade van platte peterselie en tomaten met bulgurA