Recept zoekresultatenSalade van pasta met gebraden kip en nectarines
Delhaize logo
  • Salade van pasta met gebraden kip en nectarinesA

Salade van pasta met gebraden kip en nectarines

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Terug naar school,Kinderen
Pasta
Salade van pasta met gebraden kip en nectarinesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g pasta (naar keuze: penne, spirelli, enz.)
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels ciderazijn
  • 1 eetlepel mosterd op oude wijze
  • 3 el vloeibare honing
  • 100 g schoongemaakte rucola
  • 2 dikke nectarine
  • 400 g kippenfilets

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Honing | Bloemen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rucola
    50 gr
    15,80 €/kg
    €0,79
  • Nectarines in schaaltje
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Laat de kippenfi lets op een zacht vuur aanbraden in een bakpan met 1 eetlepel olie; doe er zout en peper op.
    2. Kook ondertussen de pasta "al dente" in gezouten kokend water. Giet af, spoel overvloedig af met koud water; laat uitlekken.
    3. Doe daarnaast de azijn, zout en de honing in een slakom; meng met de gard totdat alles is opgelost, doe er dan de olie, peper en mosterd bij.
    4. Meng, doe de pasta, de in blokjes gesneden nectarines en de in reepjes gesneden kippenfilets erbij.
    5. Meng en kruid af. Dek af en zet in de koelkast.
    6. Doe er vlak voor het opdienen de rucola bij en meng.

    Kooktip

    Je kan de vinaigrette op smaak brengen met een beetje currypoeder.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 660; energie (kCal): 158; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 15,4; suikers (g): 3,5; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 585,86
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Terug naar school,Kinderen
    Lunch
    Zomer
    Pasta
    • Salade van pasta met gebraden kip en nectarinesA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Honing | Bloemen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rucola
    50 gr
    15,80 €/kg
    €0,79
  • Nectarines in schaaltje
    Dit product is niet meer beschikbaar