Recept zoekresultatenSalade van luzerne en witloof
Delhaize logo
  • Salade van luzerne en witloofA

Salade van luzerne en witloof

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Salade
Salade van luzerne en witloofA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 20 g radijskiemen
  • 1/2 citroen (het sap, voor de dressing)
  • 1 eetlepel mosterd (voor de dressing)
  • 4 stronkjes witloof
  • peper en zout (voor de dressing)
  • 4 eetlepels notenolie
  • 40 g pijnboompitten
  • 30 g lijnzaad
  • 40 g zonnebloempitten
  • 90 g artisjok uit bokaal
  • 1 bussel bussel radijzen
  • 1 handvol jonge spinazie
  • 1 zakje gemengde sla
  • 20 g luzernekiemen
  • 20 g tuinkers
  • 2 eetlepels mayonaise (voor de dressing)
  • 1 koffielepel honing (voor de dressing)
  • 2 eetlepels water (voor de dressing)
  • 1 eetlepel olijfolie (voor de dressing)
  • 2 eetlepels witte wijnazijn (voor de dressing)

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Maak de radijsjes schoon en snijd in schijfjes of kwartjes. Maak het witloof schoon en snijd het uiteinde eraf. Spoel de blaadjes. Laat de artisjokken goed uitlekken. Spoel de salade en de spinazie en meng de radijsjes, het witloof en de artisjokken eronder.
  2. Werk de salade af met de zaden, de pitten en de kiemen. Besprenkel met de notenolie.
  3. Bereid een dressing door alle ingrediënten van de dressing te mengen en serveer deze bij de salade.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 509; energie (kCal): 123; vetten (g): 10,2; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 1,8; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 400,49
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Salade
  • Salade van luzerne en witloofA