Recept zoekresultatenSalade van kip met nectarines en vinaigrette met rozemarijn
Delhaize logo
  • Salade van kip met nectarines en vinaigrette met rozemarijnA

Salade van kip met nectarines en vinaigrette met rozemarijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Salade
Salade van kip met nectarines en vinaigrette met rozemarijnA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 takjes rozemarijn
  • peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 g brood in kleine stukjes
  • 1 kropsla
  • 50 g rode aalbessen
  • 1/2 venkel met loof
  • 2 nectarines
  • 400 g kippenbillen
  • 5 els olijfolie (voor de dressing)
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Voor de vinaigrette: Hak de rozemarijn fijn. Voeg de olie en de azijn toe om een mooie vinaigrette te verkrijgen. Kruid met peper en zout.
  2. Voor de salade: Snij de billen in 4 stukken van dezelfde grootte, zout en peper. Bak de kip in een warme pan in 2 eetlepels olijfolie.
  3. Kruid de stukjes brood met peper en zout, meng met 2 eetlepels olijfolie en laat goudgeel kleuren in een oven op 180°C.
  4. Snij de venkel fijn en snij de nectarines in kleine stukken.
  5. Schik de sla, de venkel, de nectarines, het brood en de kip op 4 borden. Werk af met aalbessen en een beetje venkelloof. Serveer met de vinaigrette.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 895; energie (kCal): 215; vetten (g): 15; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 8,9; suikers (g): 2,9; vezels (g): 3,6; eiwitten (g): 9,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 537,07
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Zomer
Salade
  • Salade van kip met nectarines en vinaigrette met rozemarijnA